Grillbrød

Grillbrød

Til 8 stk.

Ingredienser

  • 3 dl lunken vand
  • ½ pak gær
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • Mel – til dejen har en passende konsistens
  • 1 skvæt olie
  • 1 tsk. salt

Redskaber

  • 2 foliebakker beregnet til grill

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i vandet, og røres ud indtil det er opløst. Fuldkornshvedemel, olie og salt røres i massen. Mel tilsættes til dejen har den rette konsistens. Dejen æltes godt sammen og skæres derefter ud i 8 stykker som formes til boller.

En foliebakke beregnet til grill smøres med lidt mel. Bollerne ligges i foliebakken tæt op af hinanden. Bollerne stilles til hævning i 15-30 minutter afhængig af temperaturen i rummet.

Foliebakken med bollerne ligges på den grillen, når den startes op. Når bollerne er bagt i bunden, placeres en anden foliebakke med bunden i vejret oven på bollerne. Foliebakkerne holdes sammen og vendes rundt, så bollerne ender i den anden foliebakke. Bollerne vendes sådan et par gange indtil de er færdigbagte.