Grove svampede boller

Til 16-20 boller

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 10 dl lunken vand
  • 80 g finvalset havregryn
  • 500 g fuldkorns hvedemel
  • 600 g hvedemel
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

Sæt piskeren på røremaskinen og smuldre gæren i skålen. Hæld det lunkne vand og salt i og pisk indtil gæren er opløst. Udskift piskeren med k-spaden på røremaskinen. Tilføj havregryn og mel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen. Dæk skålen til og stil den i køleskabet natten over.

Tænd ovnen på 250°. Tag dejen op med en spiseske og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og pensl med vand. Skru temperaturen ned til 220° lige inden bollerne skal i ovnen, sæt bollerne ind midt i ovnen og bag dem i cirka 15 minutter. Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.