Hveder

Til 16 stk.

Ingredienser

  • 6 dl mælk
  • 100 g margarine
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • 800 g hvedemel
  • 75 g meizenamel eller kartoffelmel
  • Lidt mælk

Fremgangsmåde

Mælken lunes og margarinen smeltes. Mælk, margarine salt, sukker blandes sammen. Æg og gær røres i. Hvedemelet æltes i dejen, og derefter meizenamelet. Dejen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Dejen formes til 16 ens boller. Hvis hænderne gnides i lidt olie, så hænger dejen ikke fast. Bollerne ligges i en smurt bradebande med 1-2 cm afstand, og stilles derefter til efterhævning i 10 minutter.

Bollerne pensles omhyggeligt med mælk, og krydres eventuelt med lidt vanilje. Bollerne bages i 20-25 minutter ved 200°.