Luftige og sprøde boller

Til 10-12 boller

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2 tsk. salt
  • 520 g mel

Fremgangsmåde

Sæt piskeren på røremaskinen og smuldre gæren i skålen. Hæld det lunkne vand og salt i og pisk indtil gæren er opløst. Udskift piskeren med k-spaden på røremaskinen. Tilføj melet lidt ad gangen under minimum hastighed. Når dejen er ensartet, stoppes røremaskinen så dejen kan samle sig i 10 minutter.

Når dejen har samlet sig, startes røremaskinen på maks hastighed. Når dejen begynder at kravle op, udskiftes k-spaden med dejkrogen på røremaskinen. Røremaskinen startes igen på maks hastighed. Dejen er rørt færdig, når bunden af skålen er helt fri for dej, og det hele sidder rundt om krogen. Overstræk skålen med husholdningsfilm og stil den til hævning et lunt sted i 3 timer eller i køleskabet natten over.

Tænd ovnen på 225° i god tid, inden bollerne skal bages. Strø mel ud på bordet og hæld dejen ud. Strø også mel ovenpå dejen. Brug to korte dejskrabere til at skære dejen ud til boller, og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bollerne i 15 minutter ved 225°.