Chokoladekage

Til 1 springform

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 7 æggeblommer
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 300 g sukker
  • 4 spsk. usødet kakaopulver
  • 1 dl vand
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 5 æggehvider

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180°. Hak chokoladen i små stykker. Smelt smør og chokolade over vandbad og køl blandingen ned til stuetemperatur. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker sammen. Rør kakaopulver og vand sammen i en kasserolle. Varm blandingen op under omrøring og lad det simre et kort øjeblik ved svag varme. Vend sigtet hvedemel, salt, chokoladesmør og kakaovand i æggemassen og rør til dejen er ensartet.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen. Smør springformen med fedtstof og drys med lidt kakaopulver, så bund og sider er dækket. Hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter ved 180° til den er gennembagt i siderne og stadig blød i midten. Server kagen lun eller afkølet med vaniljeis til.