Gulerodskage med vanilje frosting

Til 1 sandkageform eller springform

Ingredienser

Gulerodskage

  • 300 g brun farin
  • 2 dl solsikkeolie
  • 4 æg
  • 275 g mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 300 g gulerødder

Vanilje frosting

  • 250 g flormelis
  • 1-2 tsk. vaniljesukker
  • 75 g blødt smør
  • 1-2 spsk. vand

Fremgangsmåde

Farin og olie røres sammen, og æggene piskes i et ad gangen. Mel, vaniljesukker, salt, kanel, bagepulver og natron sigtes sammen og røres derefter sammen med resten af dejen lidt af gangen. Gulerødderne rives fint og vendes i. Dejen hældes i en smurt form. Kagen bages i ca. 40 minutter ved 150°.

Bland flormelis, vaniljesukker, smør og vand i en skål. Pisk blandingen ved lav hastighed indtil den er ensartet. Hvis frostingen er for tynd kan mere flormelis tilsættes, og hvis den er for tyk kan mere vand tilsættes. Pisk derefter massen i 5 minutter ved høj hastighed til den er let og luftig. Fordel vanilje frostingen ud på gulerodskagen og server den.