Kanelkage

Til 1 bradepande

Ingredienser

Dej

  • 600 g mel
  • 3 tsk. kanel
  • 3 tsk. natron
  • 500 g sukker
  • 7½ dl kærnemælk
  • 175 g margarine

Glasur

  • 175 g margarine
  • 350 g flormelis
  • 3 spsk. kakao
  • 1 pasteuriseret æg

Redskaber

  • Dejskraber
  • Bradepande
  • Bagepapir

Fremgangsmåde

Mel, natron, kanel, sukker og kærnemælk blandes sammen. Margarinen smeltes og kommes i blandingen. Det hele blandes godt sammen. Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir. Kanelkagen bages i ca. 20 minutter ved 180°.

Mens kagen bages laves glasuren. Margarinen smeltes og blandes med flormelis og kakao. Ægget tilsættes under kraftig omrøring. Glasuren smøres på kagen, lige når den er taget ud af ovnen.