Pandekager

Pandekager

Til ca. 8 stk.

Ingredienser

Dej

  • 200 g mel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 3 æg
  • Ca. 4 dl mælk

Bagning

  • Flydende stege margarine

Fremgangsmåde

Mel, vaniljesukker, sukker og salt kommes i en skål. Mælken tilsættes en deciliter af gangen, så alle mel klumperne røres ud. Æggene tilsættes og det hele røres godt sammen. Dejen stilles på køl i ca. 30 minutter.

Panden forvarmes og flydende stege margarine heldes på. Med en suppeske heldes en skefuld dej på panden, mens den vippes lidt rundt, så dejen dækker hele pandeoverfladen. Når dejen er blevet fast og bagsiden af pandekagen er gylden, vendes den. Når pandekagen også er gylden på den anden side, tages den af. Stables pandekagerne i en stak på en tallerken, holder de hinanden varme. Fremgangsmåden gentages, indtil der ikke er mere dej tilbage.

Pandekagerne kan eventuelt serveres med enten sukker og syltetøj eller is og chokoladesovs/karamelsovs.