Gulerodssuppe med porrer og pikantost

Til 4 personer

Ingredienser

  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 1,5 l vand
  • 2 hønsebouillon
  • 2 grøntsagsbouillon
  • 200 g Buko pikant flødeost
  • 1 dl maizena mel
  • 1 tsk. stødt chili

Fremgangsmåde

Skræl gulerødder og riv dem. Halver porrer på langs og snit dem fint. Sæt vandet over og koge sammen med hønse- og grøntsagsbouillon, og rør ind imellem til de er opløst. Rør maizena mel op i lidt koldt vand, til det har en ensartet konsistens. Kom maizena blandingen i bouillon vandet under konstant omrøring, mens vandet stadig koger. Det vil få vandet til at tykne. Kom gulerødder og porrer i vandet og lad dem småkoge og rør ind imellem i dem. Sluk for komfuret, når gulerødder og porrer har kogt i 8 minutter. Kom pikantost i suppen og rør rundt til den er helt opløst. Drys chili i og smag derefter suppen til.