Andebryster med sovs

Til 4 stk.

Ingredienser

  • 4 stk. andebryst
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk. andebouillon
  • Jævning
  • Madkulør

Redskaber

  • Kniv
  • Pande
  • Ovnfast fad
  • Stanniol
  • Decilitermål
  • Jævner

Fremgangsmåde

Fedtlaget på andebrysterne ridses i fine tern helt ned til kødet. De krydres med salt og peber. Andebrysterne brunes på en varm pande på fedtsiden først, til de er gyldne og derefter kort på kødsiden.

Andebrysterne kommes i et ovnfast fad som overdækkes med stanniol. De steges færdig i ovnen i 20 minutter ved 180°. Andebrysterne lades stå og trække i 15 minutter.

4 deciliter vand heldes på pande, så der er lidt, at lave sovs af. Andebouillon kommes til vandet og opløses. En jævning laves, bestående af 1 dl koldt vand og 1 ½ spsk. mel. Jævningen hæld ved vandet og sovsen gives et lille opkog. Madkuløre tilsættes, til sovsen har en den rette farve. Sovsen smages til og krydres eventuelt med mere andebouillon eller salt og peber.

Når andebrysterne har trukket færdigt og sovsen er lavet, kan det eventuelt serveres med kogte kartofler og grønsager.