Pizza bagt på pizzasten

Pizza bagt på pizzasten

Til 2 stk.

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. sukker
  • 300 g pizzamel
  • Pizzasauce
  • Fyld – blandt andet skinke, oksekød, pepperoni, pølser, løg, champignoner, osv.
  • 1 pose revet mozzarellaost
  • Oregano

Redskaber

  • Pizzasten

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i lunkent vand. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt sammen til den er glat og smidig. Dejen stilles til hævning tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

Dejen slåes sammen og deles i to lige store dele. De to dejklumper formes til boller og stilles til hvile tildækket i 5 minutter.

Hver dejbollde rulles ud til en cirkel på ca. 15 cm og lægges hver på et stykke bagepapir. Pizzabundene stilles til efterhævning tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

Pizzastenen placeres i midten af oven, som sættes på varmluft og 200°. Pizzastenen skal mindst være i ovnen i 30 minutter for at være varm nok. Hver pizzabund smøres med et tyndt lag pizzasovs. Derefter det ønskede fyld og til sidst revet mozzarellaost og oregano.

Pizzaerne bages på pizzastenen en af gangen i ca. 10 minutter ved 200°.