Brunkager

Brunkager

Ingredienser

  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 250 g lys sirup
  • 15 g potaske
  • 1 brev nelliker = 8 g
  • 25 g kanel
  • 75 g pomeransskal
  • 125 g mandler
  • 1 kg mel

Fremgangsmåde

Smør, sukker og sirup varmes i en gryde under omrøring. Når det syder i kanten, fjernes massen fra varmen. Potasken røres ud i koldt vandt og tilsættes derefter. Nelliker og kanel drysses i massen sammen med hakket pomeransskal. Mandlerne smuttes og snittes groft på langs, og puttes i massen.

Massen stilles til afkøling til den er håndvarm, hvorefter melet æltes i. Dejen trilles til tykke pølser og pakkes ind i bagepapir. De lægges på køl, gerne til dagen efter.

Dej pølserne skæres ud i tynde skiver, som ligges ud på en bageplade. Kagerne bages i 6-8 minutter ved 180°.