Kryddersmåkager

Til 50 stk.

Ingredienser

  • 275 g hvedemel
  • 160 g brun farin
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. kanel
  • 15 g kakao
  • 150 g smør
  • 2 æg

Fremgangsmåde

Bland mel, brun farin, sukker, natron, bagepulver, stødt ingefær, kanel og kakao sammen. Smuldr smørret i til det er ensartet. Saml dejen med sammenpisket æg. Dejen skal ikke æltes, blot samles og trykket godt sammen.

Stil dejen i køleskabet i 2 timer eller til næste dag.

Tænd ovnen på 175°. Tag dejen ud på et bord godt drysset med hvedemel. Rul dejen i en tykkelse på ca 2 millimeter og udstik figurer. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 9-12 minutter ved 175°.