Vaniljekranse

Klassiske vaniljekranse

Til ca. 80 stk.

Ingredienser

  • 150 g rigtigt smør
  • 250 g mel med højt gluten indhold
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 g mandler

Redskaber

  • Kødhakker med stjerne form

Fremgangsmåde

Margarinen smuldres og æg og sukker tilsættes. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud, og blandes med lidt sukker for at skille dem ad og puttes derefter i dejen. Melet baldes i dejen lidt af gangen. Mandlerne smuttes og hakkes fint. De puttes i dejen, som æltes let sammen. Dejen sættes på køl i et par timer.

Dejen køres gennem en kødhakker, mens der tages imod de udkørte dejstrimler. De udkørte dejstrimlerne ligges på bordet. Dejstrimlerne skæres i mindre stykker og formes til kranse, som ligges på en bageplade. Kransene bages i 6-8 minutter ved 180°.