Hakkebøf med brunsovs

Hakkebøffer med brun sovs

Til 4 stk.

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • Paprika
  • Peber
  • Aromat
  • Vand
  • 2 oksebouillonterning
  • Jævning
  • Madkulør

Redskaber

  • Højsidet pande

Fremgangsmåde

Kødet deles i 4 gange 200 g og formes til bøffer. De krydres på begge sider med paprika, peber og aromat. Bøfferne steges til de er faste.

Vand heldes ved bøfferne til de er dækket. Oksebouillonterningerne kommes i og opløses i vandet. Bøfferne lades stå og simre i vandet med låg på i 10 minutter. Dette gør at bøfferne giver smag til vandet.

En jævning laves, bestående af 1 dl koldt vand og 1 ½ spsk. mel. Bøfferne fjernes fra vandet og ligges på en tallerken. Jævningen hældes i vandet, og det gives et lille opkog. Madkuløre tilsættes, til sovsen har en den rette farve. Sovsen smages til og krydres eventuelt med mere peber, aromat eller oksebouillon.

Bøfferne kommes tilbage i sovsen, og så er der serveret.