Indbagt svinemørbrad

Til 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 200 g champignon
  • 400 g hakket svinekød
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • Lidt peber
  • 1 stor butterdejsplade
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Mørbraden pudses af for det værste fedt, hinder og sener. Den krydres med salt og peber og brunes derefter på en pande. Mørbraden lægges til afkøling. Champignonerne renses og snittes i fine tern som svitses på panden. Champignonerne lægges til afkøling. Løg og hvidløg hakkes fint.

Hakket svinekød, mel, æg, løg, hvidløg, paprika, salt, peber og champignoner blandes i en skål og røres godt sammen.

Butterdejsrullen foldes ud på en bradepande halvdelen af farsen ligges tværs over butterdejen og mørbraden ligges ovenpå. Resten af farsen ligges omkring mørbraden, så den er helt dækket af fars. Farsen pensles med æg.

Butterdejen foldes ind over mørbraden i fars lukkes som en pakke. Butterdejspakken vendes så samlingen vender ned af. Butterdejspakken pensles med æg og bages i ca. 1 time ved 200°.