Fedtlaget på toppen af kalveculotten ridses i tern. Begge sider af kalveculotten krydres med salt, hvidløgspeber og hvidløgspulver og krydderierne knubbes ind i steget. Kalveculotten ligges i et ovnfast fad med fedtlaget opad. Stegetermometeret stikkes ind i stegen, så enden af det er midt i stegen. Vand hældes i fadet så det dækker halvdelen af stegen, og en oksebouillonterning smules ned i vandet.
Kalveculotten steges i ovnen i 10 minutter ved 225° for at den holder på saften. Derefter skrues ovnen ned på 150° og kalveculotten steges indtil stegetermometer viser 60°. Hvert 15 minut tjekkes der, om vandet stadig dækker halvdelen af stegen ellers heldes mere vand ved.
Når kalveculotten er færdig pakkes den ind i stanniol og stilles til hvile i 10 minutter. Vandet fra fadet sies ned i en gryde. En jævning laves, bestående af 1 dl koldt vand og 1 ½ spsk. mel og heldes i vandet. Madkulør tilføjes til sovsen har den rette farve. Sovsen gives et opkog og smages til med salt, peber eller mere oksebouillon.
Når kalveculotten er færdig med at hvile pakkes den ud og skæres i tynde skiver. Kødet serveres med sovsen og eventuelt hasselbagte kartofler og ovnstegte rodfrugter.