Helstegt kylling i ovnen

Ingredienser

  • 1 fersk 1600 g kylling
  • Paprika
  • Italiensk barbecue
  • Aromat

Fremgangsmåde

Det yderste af kyllingens vinger og bunden af lårene og andet overskydende hud skæres af. Kyllingens bryst flækkes på langs, og brystet åbnes. Der skæres igennem på begge sider af rygraden og den fjernes. De to kyllinge halvdele vaskes med koldt vand.

Indersiderne af de to kyllinge halvdele krydres med paprika, italiensk barbecue og aromat. De ligges op i et indfastfad ved siden af hinanden med skindsiden op ad. Skindsiden krydres også med paprika, italiensk barbecue og aromat. Der hældes en cm vand ved kyllingen, for at sikre at den ikke bliver tør.

Kyllingen steges i ovnen i 30 minutter ved 180°, hvorefter den pensles for at få et sprødt skind. Dette gøres endnu en gang efter 30 minutter. Efter endnu 30 minutter, altså 1 time og 30 minutter i alt, er kyllingen færdig.