Svinemorbrad i sovs

Svinemørbrad i sovs

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • Bacontern
  • Salt
  • Peber
  • 1-2 Maggi terning
  • 1 Maizena Cremefine Madlavning 6%
  • Jævning
  • 1-2 spsk. repsgele
  • Madkulør

Fremgangsmåde

Baconternene svitses i en stor gryde, og puttes derefter på en tallerken beklædt med et stykke køkkenrulle.

Mørbraden pudses af for det værste fedt, hinder og sener. Den krydres med salt og peber og brunes i samme gryde som baconen. Vand hældes i gryden til mørbraden er halvt dækket. Mørbraden lades stå og simre i gryden ved lav i 30-40 minutter.

Mørbraden tages op af gryden. En jævning laves, bestående af 1 dl koldt vand og 1 ½ spsk. mel. Jævning, Maggi terning, Maizena Cremefine Madlavning 6%, jævning, repsgele og kulør tilsættes vandet i gryden og sovsen smages derefter til.

Mørbraden puttes tilbage i gryden og lades simre ved svag varme indtil den skal serveres.

Mørbraden skæres ud og anbringes i et dybt fad sammen med sovsen. De svitsede bacontern drysses ud over mørbraden, og den er klar til servering.